Discursul lui Vladimir Putin de Ziua Victoriei, la Moscova

Discursul liderului de la Kremlin a conținut arhicunoscutele mesaje anti occident, anti-nazism, dar a ținut să mulțumească și Chinei pentru actualul sprijin.

„Vrem să ne vedem viitorul și acesta să fie stabil și credem că ceea ce se întâmplă acum nu este acceptabil pentru noi. Toate aceste provocări, aceste conflicte sunt venite dinspre Vest și încurajează ura împotriva Rusiei și a valorilor tradiționale ale familiei, dictându-le altora ce și cum să facă. Ei au uitat cine a distrus acest rău, cine a apărat lumea de răul nazismului.

Actualul conflict este esența a ceea ce se întâmplă, este un regim militar în Ucraina care încearcă să promoveze planurile pe care noi le știm și împotriva cărora luptăm. Tocmai de aceea, îi onorăm azi pe cei care au luptat împotriva nazismului și totalitarismului și vrem să mulțumim Chinei pentru rolul pe care îl are. Azi vedem mișcările care se fac în întreaga lume. Vorbim despre state independente, despre trecutul acestora. Vrem să le mulțumim tuturor celor care au contribuit la victoria din cel de-al Doilea Război Mondial.

Dragi cetățeni ai Rusiei, încercăm să călcăm pe urmele strămoșilor noștri care au luptat pe front și vrem să facem acum la fel de bine cum au făcut ei. Suntem mândri de cei care participă la aceasta operațiune specială și toți rușii vor să ajute. Ne luptăm pentru a promova valorile în care credem. Ne amintim ce s-a întâmplat pe vremea nazismului și nu mai vrem să trecem prin așa ceva. Strămoșii noștri ne-au dovedit că nimic nu stă în calea noastră, în dragostea pentru țara noastră”

Ziua Victoriei este una dintre cele mai importante sărbători publice din Rusia, când oamenii comemorează sacrificiile uriaşe făcute de Uniunea Sovietică în timpul aşa-numitului Marele Război Patriotic din 1941-45, în care au pierit aproximativ 27 de milioane de cetăţeni. această aniversare este cu atât mai încărcată emoţional cu cât Rusia deplânge miile de soldaţi ucişi în războiul de aproape 15 luni din Ucraina, care nu dă semne că s-ar încheia.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI