Oraşul din România care a ajuns în topul celor mai grozave locuri din lume

Potrivit unui clasament realizat pentru anul 2023 de publicaţia Time Magazine, România se numără printre ţările ale căror orașe au ajuns în topul celor mai grozave locuri din lume. 

Anunţul a fost făcut de edilul oraşului. 

Timișoara care se află pe această listă alături de orașe precum Barcelona, Napoli, Washington DC sau destinații precum stațiunea de schi St. Moritz sau Parcul Național Yosemite, a anunțat pe Facebook primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

„Ca timișoreni suntem mândri că orașul nostru a ajuns pe această listă selectă și ne bucurăm să reprezentăm o parte din România frumoasă pe scena internațională”, a scris primarul. 

„Al 4-lea oraș ca mărime din România și capitala provinciei istorice Banat va străluci în 2023 – la propriu – pentru a prelua ștafeta de Capitală Europeană a Culturii. 

Primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 sărbătorește cu o multitudine de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul „Luminează-ți orașul!”. 

O grădină verticală iluminată, realizată de MAIO Architects din Barcelona, va înfrumuseța Piața Victoriei, unde, în 1989, s-au aprins scânteile Revoluției împotriva regimului Ceaușescu”, scrie Time Magazine. 

„Presărată cu arhitectură ornamentată în stil secesionist și vienez, în splendoare reînnoită după ample restaurări, Timișoara are o structură multietnică care se reflectă și în bucătăria sa. (…) Timișoara este angajată în sustenabilitate, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, mai scrie revista Time Magazine. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI