O fată de 16 ani din Harghita și-a dat în judecată părinții şi cere să fie scoasă de sub tutela lor. Care este motivul

O fată de 16 ani din Harghita le-a cerut judecătorilor să fie scoasă de sub tutela părinților pe care îi acuză că sunt agresivi şi vor să o mărite cu o altă persoană, deşi ea are un iubit. 

Mai exact, în procesul deschis de adolescentă împotriva părinților ei, aceasta spune că „atât părinţii, cât şi fraţii săi sunt agresivi și a fost bătută de aceştia de mai multe ori, chiar din copilărie”. 

În acest context, adolescenta solicită recunoașterea anticipată a capacității sale de exercițiu şi cere să fie scoasă de sub tutela părinților, motivând că relaţia cu familia ei s-a înrăutățit. 

Mai mult, aceasta spune că nu mai poate suporta acțiunile părinților pe care îi acuză că „au şi intenția să o mărite cu o altă persoană cu care ea nu este de acord”, pentru că are deja o relație cu altcineva. 

Fata s-a mai plâns judecătorilor că în ciuda „condițiilor bune” pe care părinții iubitului său le dețin, părinții sunt împotriva relației, o obligă să muncească şi „îi este interzis să părăsească domiciliul. 

În replică, părinţii fetei susțin că plâgerea „nu reflectă realitatea, în spatele petiției sale fiind un alt motiv”, notează adevărul.ro 

Părinții au explicat că au patru copii, dintre care doi sunt deja majori. Ei au mai explicat în proces că deşi sunt o familie modestă, cu posibilități financiare limitate au oferit copiilor tot ce se putea oferi, pentru ca aceştia să beneficieze de condiţii optime de creştere și educare, fără nicio diferența. 

În acest context, judecătorul a ajuns la concluzia că demersul fetei are un singur scop: acela de a fi împreună cu iubitul său. 

„Aceste motive expuse de reclamantă sunt considerate de instanţă ca fiind neîntemeiate şi nici nu i-ar proteja cel mai bine interesele minorei”, a decis judecătorul care le-a dat dreptate părinților. 

Cu acest prilej instanța i-a adus la cunoștință fetei că, deşi are 16 ani, are în continuare nevoie de îndrumarea şi sfaturile părinților, chiar dacă nu este de acord cu opiniile lor. 

 
 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI