Doi tineri de 19 și 20 de ani au dezmembrat o cale ferată. Aceștia au fost reținuți în arest preventiv

Doi tineri, de 19 ani şi 20 de ani, din judeţul Giurgiu, au fost reținuți pentru 24 de ore pentru furt de plăci metalice de CFR. 

Componentele furate din Districtul CFR Vadu Lat au o valoare totală de 91.000 de lei. 

Cei doi tineri au fost reținuți 

„La data de 7 noiembrie 2022, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu au fost sesizaţi direct, de către un angajat al Districtului Linii 2 Vadu Lat, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras 370 de plăci metalice de prindere şi componente CFR depozitate în vederea înlocuirii, în incinta districtului, cauzând un prejudiciu de 91.000 de lei. În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de IPJ Giurgiu, potrivit Adevărul. 

În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii au identificat 303 plăci metalice, dintre cele sustrase, în curtea unei societăţi comerciale, din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, al cărei obiect de activitate îl reprezintă comercializarea materialului feros. 

Ce a decis instanța 

Astfel, miercuri, 23 noiembrie, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în comunele Clejani şi Bucşani, la locuinţele a patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, cei doi tineri cu vârste de 19 şi 20 de ani, domiciliaţi în comuna Bucşani, respectiv Clejani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propuneri procedurale. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI