Iohannis, despre legile justiţiei: Rugămintea mea pentru Guvern şi pentru Parlament a fost să se ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia pe care le cunoaştem

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ”rugămintea” sa pentru Guvern şi pentru Parlament a fost să se ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia făcute în trecut despre legile justiţiei, menţionând că, dacă parlamentarii vor legifera în acest sens, el nu se aşteaptă la probleme.

Iohannis a fost întrebat, vineri, la Praga, dacă Parlamentul trebuie să adopte cât mai rapid legile justiţiei sau să aştepte până în luna decembrie opinia Comisiei de la Veneţia. 

“Sunt mai multe chestiuni care trebuie luate în considerare. Comisia de la Veneţia a fost sesizată în repetate rânduri, inclusiv de mine, pe legile justiţiei şi avem un set întreg de recomandări. Nu cred că dacă se cere încă o opinie, va fi diferită faţă de cele de până acum şi rugămintea mea expresă pentru Guvern şi pentru Parlament a fost să se ţină cont de recomandările pe care le cunoaştem. Nu sunt chestiuni necunoscute şi dacă Parlamentul va legifera în acest sens, eu nu mă aştept la probleme”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a explicat, joi seară, de ce este important pentru Guvernul României să adopte Legile Justiţiei înainte de avizul Comisiei de la Veneţia. Obiectivul principal este aderarea la Spaţiul Schengen, iar asta depinde şi de progresele în cadrul MCV, Mecanism care cere adoptarea Legilor Justiţiei. Ministrul afirma că nu înţelege de ce se pleacă de la premisa că următorul aviz al Comisiei de la Veneţia va fi nefavorabil şi respingea ideea că Guvernul se grăbeşte sau face ceva pe ascuns, fără ştirea Comisiei Europene.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI