Cine este noua purtătoare de cuvânt de la Casa Albă? Este prima femeie de culoare şi lesbiană care ocupă această funcție

 

Karine Jean-Pierre este prima femeie de culoare lesbiană care va fi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe. Acesta o va înlocui pe Jen Psaki. Biden a selectat-o pe Karine Jean-Pierre (44 de ani) pentru a ocupa funcţia (începând cu 13 mai). Este prima dată când o persoană cu identităţi interesecţionale discriminate istoric (femeie, de culoare şi de orientare gay) are această poziţie.

 

Femeia are experienţă în Comunicare, a fost consilier în echipa lui Biden în campania electorală şi şefă de cabinet a vicepreşedintei Kamala Harris. Tânăra face parte din echipa de comunicare a lui Biden de la începerea mandatului acestuia. 

Până în prezent, femeia a lucrat ca adjunct al purtătoarei de cuvânt Jen Psaki.

Karine Jean-Pierre s-a născut în Martinica, iar părinţii săi sunt haitieni, conform NYT. Au emigrat apoi în SUA cu speranţa de mai bine pentru familia lor. 

Biden a spus că Jean-Pierre „aduce nu doar experienţă, talent şi integritate în acest job dificil, ci va continua să vorbească poporului american în numele administraţiei Biden-Harris”. 

„Va fi o voce puternică ce va vorbi în numele meu şi al administraţiei”, a mai punctat şeful Statelor Unite. 

Jen Psaki a fost emoţionată şi a spus că succesoarea sa „va da voce multor oameni”. 

În mai anul trecut, Jean-Pierre devenea prima femeie de culoare care ţine conferinţe de presă la Casa Albă în numele preşedintelui. 

Karine are o fiică şi o parteneră care lucrează la CNN, Suzanne Malveaux. 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI