IPS Teodosie, chemat la Poliție: Auzisem că mi se mai pregăteşte ceva, dar nu credeam că e real

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat, joi, că a fost chemat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa pentru a fi audiat în calitate de martor în legătură cu o plângere penală ce îl vizează şi a constatat că este vorba despre un denunţ calomnios, urmând să depună şi el plângere penală, împotriva denunţătorului.

„Am fost invitat în calitate de martor şi am constatat cu totul altceva. De fapt, era un denunţ calomnios din partea unei persoane care a cerut referinţe despre cărţile pe care le-am scris. Şi i s-au dat referinţe. Nu a fost mulţumit. Astăzi, am constatat că persoana care a cerut acele explicaţii pentru cărţile mele a depus un denunţ calomnios. Auzisem ceva din mai multe cercuri că nu ştiu ce mi se mai pregăteşte, nu credeam că e real, dar astăzi am constatat că este real ceea ce se pregăteşte şi, iată, nu eram martor deloc. Era o şicană pusă la cale în mod ilicit de persoană care, în mod oficial, a formulat denunţul calomnios ca o plângere penală”, a afirmat IPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Arhiepiscopul Tomisului a spus că va depune plângere penală împotriva denunţătorului, pentru denunţ calomnios şi inducerea în eroare a organelor judiciare, potrivit Agerpres.

„De aceea, am angajat deja pe avocatul Cuculis care imediat după ce se va închide dosarul acesta, la care am fost citat ca martor, unde am făcut deja dovada că acuzele sunt mincinoase, va depune în numele meu o plângere penală pentru denunţ calomnios şi inducerea în eroare a organelor judiciare. Este clar că acţiunea acestui cetăţean este una ilicită şi se vor face toate demersurile şi va fi tras la răspundere cel ce se ţine de asemenea demersuri şi calomnii la adresa mea. Nu am nicio frică. M-am şi mirat, părea cumva să mă intimideze cel ce mă ancheta. I-am spus, domnule, stai liniştit, opera aceasta nu mi-a trebuit pentru titlul pe care mi l-a acordat Preşedinţia, mi-a trebuit chiar pentru titlul de profesor, nu puteam fi promovat profesor fără aceste cărţi”, a adăugat IPS Teodosie.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMELE ȘTIRI