Elena Udrea și-a petrecut noaptea în arest. Când va fi extrădată în România?

Elena Udrea și-a petrecut noaptea în arestul Poliției de Frontieră Petrici. Ea va fi dusă vineri în fața magistraților bulgari, unde va fi judecată cererea de extrădare.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Udrea plecase însă din țară, pe la Vama Giurgiu, înainte de pronunțarea instanței. Poliția Română a dat-o în urmărire generală, iar spre seară a fost prinsă în Bulgaria. 

Fostul minstru al dezvoltării și turismului a fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Practic, ea a primit un milion de euro mită de la oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul. De încasare, se ocupă o rețea de apropiați, inclusiv Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box. El a fost ajutat de Udrea să organizeze Gala Bute în 2010, pe banii Ministerului Turismului, care nu avea însă voie să finanțeze asemenea evenimente, așa că a fost simulat un contract de promovare a brandului turistic de țară – celebra frunză.

În 2018, a fost dictată prima condamnare în acest caz. Elena Udrea era însă plecată atunci de patru luni în Costa Rica, via Grecia. Acolo a dat naștere unui copil, dar în cele din urmă a fost arestată în țara din America Centrală. Un cumul de factori juridici favorabili au ajutat-o în cele din urmă să scape de condamnare.

A fost nevoită însă să revină în țară, după ce i s-a refuzat azilul politic în Costa Rica, iar în România și-a reluat periplul în instanțe.

Același proces a ajuns din nou la final la începutul acestei săptămâni, când judecătorii au decis să amâne câteva zile sentința. Pentru că era o șansă din patru să fie o condamnare cu executare, joi la prima oră, Elena Udrea ieșea din țară singură, prin Vama Giurgiu. 

A fost prinsă câteva ore mai târziu la ieșirea din Bulgaria spre Grecia, aproape de Kulata. Era cu un bărbat în mașină, se pare tot de naționalitate română, așa că acum urmează procedurile de extrădare.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI