Avertisment dur din Ucraina: „România poate fi în planurile rușilor, mai mult ca sigur”

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre situația de securitate din capitala Ucrainei, dar și despre următoarele mișcări ale Rusiei.

În interviul acordat pentru pentru News Hour with CNN (Antena3), acesta a dat asigurări că, din punctul său de vedere, forțele ruse nu vor ocupa niciodată capitala.

„Sunt foarte mulți oameni răniți și uciși. Doar în orașul nostru, Kiev, până acum aproape 300 de persoane sunt rănite. Planurile rușilor nu sunt secrete. Kievul este ținta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kiev. Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul.

Peste un milion de bărbați sunt în Kiev. Avem baricade construite pe stradă, la fiecare intersecție. Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni”, a declarat primarul Kievului.

Primarul a mai spus că imaginile din Kiev sunt cutremurătoare, mai ales când vine vorba despre copiii uciși.

„Copii uciși, femeile care plâng, bucăți din corpurile oamenilor pe străzi. Este un coșmar”, a spus el.

Acesta a fost întrebat dacă Rusia se va limita doar la Ucraina, iar el a răspuns că următoarele ținte ale lui Vladimir Putin ar putea fi fostele state sovietice.

„Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donetsk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor”, a explicat Vitali Klitschko.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI