MApN: Aceștia sunt bărbații care nu vor putea fi trimiși la război

Potrivit ministrului Apărării Naționale, Vasile Dâncu, proiectul de modernizare a legii privind securitatea națională este aproape gata și va fi supus votului în Parlament foarte curând.

Vasile Dâncu susține că noua lege va permite modernizarea armatei române și achiziționarea de echipamente noi. Mai mult decât atât, una dintre priorități va fi creșterea alocării bugetare pentru apărare de la 2 la sută din PIB, la 2,5 la sută.

Ministrul Apărării Naționale a vorbit, de asemenea, și despre problema mobilizării bărbaților cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, în cazul izbucnirii unui război. Acesta dă asigurări că nu se pune problema mobilizării tuturor bărbaților între 18 și 60 de ani în cazul izbucnirii unui război, așa cum se vehiculase.

„Mobilizarea tuturor bărbaților între 18 și 60 de ani nu se poate. Cineva care nu a făcut stagiul militar, indiferent de vârsta lui, nu poate fi mobilizat pe front. Vorbim despre situații ipotetice. În momentul ăsta nu există nicio dovadă, niciun argument că România și NATO ar intra în vreun conflict cu Federația Rusă”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit Observator News.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI