BBC va plăti despăgubiri pentru cel mai controversat interviu al prințesei Diana

BBC a anunţat că a fost de acord să plătească o sumă substanţială fostului secretar privat al prinţesei Diana, Patrick Jephson, pentru interviul controversat cu aceasta din 1995, potrivit Reuters.

În luna mai 2021, un raport a concluzionat că jurnalistul BBC Martin Bashir a folosit metode lipsite de etică pentru a obţine interviul, care a declanşat un scandal atunci când Diana a recunoscut o aventură şi a dezvăluit detalii despre căsătoria ei cu moştenitorul tronului, prinţul Charles. 

Într-o declaraţie, BBC a spus că a ajuns la o înţelegere cu Patrick Jephson, care a lucrat pentru Diana cu puţin timp înainte de moartea ei, în 1997, într-un accident de maşină din Paris.

„BBC acceptă şi recunoaşte că reclamantului Jephson i-a fost cauzat un prejudiciu grav ca urmare a circumstanţelor în care a fost obţinut interviul din 1995 cu Diana, prinţesa de Wales, care au devenit evidente ca urmare a Raportului Dyson. BBC îi cere scuze fără rezerve lui Jephson pentru prejudiciul cauzat acestuia şi i-a plătit cheltuielile de judecată. BBC a plătit şi reclamantului Jephson o sumă substanţială în despăgubiri, pe care intenţionează să o doneze în totalitate unor organizaţii caritabile britanice nominalizate de el”, se arată în comunicat.

Într-o declaraţie, Jephson a spus că a fost o „uşurare” să ajungă „în sfârşit la o încheiere la acest episod dureros”. 

Raportul, condus de fostul judecător John Dyson, a constatat că Bashir l-a înşelat pe fratele Dianei pentru a aranja o întâlnire cu ea, producând extrase de cont false care sugerau că ea a fost deranjată de serviciile de securitate şi că doi consilieri seniori erau plătiţi pentru a oferi informaţii despre ea. 

Concluziile sale au atras o mustrare furioasă din partea fiului Dianei, prinţul William, care a spus că interviul „Panorama” a otrăvit relaţia cu părinţii săi şi i-a rănit pe nenumăraţi alţii.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI