Țara care interzice vânzarea țigărilor tinerilor născuți după 2010

O țară europeană și-a prezentat planurile prin care speră să țină generațiile viitoare departe de produsele din tutun și ia în calcul interzicerea vânzării țigărilor și alte produse cu nicotină persoanelor născute după 2010, informează The Guardian.

Vânzarea de țigări tinerilor care sunt născuți după 2010 ar putea curând să fie interzisă în Danemarca. Prin acest lucru, țara își propune să pună capăt consumului de tutun. 

„Speranța noastră este că oamenii născuți după 2010 nu se vor apuca niciodată de fumat și nu vor folosi produse pe bază de nicotină”, a declarat presei Magnus Heunicke, ministrul Sănătății din Danemarca.

„Dacă este nevoie, suntem pregătiți să interzicem vânzarea (acestor produse) acestei generații, crescând treptat limita de vârstă”, a spus el. În prezent, danezii trebuie să aibă peste 18 ani pentru a cumpăra țigări sau țigări electronice.

Potrivit ministrului, aproximativ 31% dintre tinerii cu vârste între 15 și 29 de ani fumează. Fumatul este principala cauză a cancerului în țara nordică cu 5,8 milioane de locuitori și produce 13.600 de decese în fiecare an.

Un sondaj comandat de Societatea daneză împotriva cancerului a arătat că 64% dintre cei intervievați sunt în favoarea planului guvernului danez, iar procentul este de 67% în rândul cetățenilor între 18 și 34 de ani.

Noua Zeelandă a anunțat în decembrie un plan inovator de a interzice vânzarea produselor din tutun crescând treptat limita de vârstă începând cu 2027. Alte măsuri includ reducerea cantității de nicotină din produsele de tutun la niveluri foarte joase, reducerea numărului de magazine în care se pot vinde țigări și creșterea fondurilor pentru serviciile de ajutoare.

În Danemarca, guvernul social-democrat a anunțat că intenționează să se adreseze și consumului de alcool de către tineri, urmând să crescă vârsta legală necesară pentru cumpărarea produselor cu un conținut de alcool de mai puțin de 16,5% de la 16 la 18.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI