Jens Stoltenberg: Este responsabilitatea NATO să se asigure că războiul nu depășește granițele Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că Alianţa Nord-Atlantică are „responsabilitatea” de a se asigura că războiul din Ucraina nu se extinde dincolo de frontierele acestei ţări.

Jens Stoltenberg a recunoscut că acest conflict va avea consecinţe „de durată” pentru securitatea aliaţilor, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„Este responsabilitatea NATO de a se asigura că această criză nu se intensifică dincolo de Ucraina şi acesta este şi motivul pentru care am sporit prezenţa (militară) pe flancul estic al Alianţei”, a declarat Stoltenberg, în prezenţa ministrului apărării american, Lloyd Austin, înaintea reuniunii extraordinare a miniştrilor apărării din NATO care se desfăşoară miercuri la Bruxelles.

Săptămâna viitoare, la Bruxelles, va avea loc o întrunire a liderilor NATO la care va participa și președintele SUA Joe Biden. De asemenea, liderul de la Casa Albă se va alătura „după toate probabilităţile” și summitului Celor 27 de şefi de stat şi de guvern din cadrul Uniunii Europene, de pe 24 martie de la Bruxelles, pentru a discuta despre conflictul din Ucraina.

Aliaţii NATO vor continua să trimită arme defensive către Ucraina şi sunt uniţi în a susţine Kievul, a declarat miercuri ministrul american al apărării Lloyd Austin, la sosirea pentru reuniunea cu partenerii din cadrul organizaţiei.

„Rămânem uniţi în sprijinul nostru pentru Ucraina”, a declarat Lloyd Austin în faţa jurnaliştilor.

„Condamnăm invazia neprovocată şi nejustificată a Rusiei… Sprijinim capacitatea lor (a ucrainenilor – n.r.) de a se apăra şi vom continua să o susţinem”, a mai pus ministrul american al apărării, adăugând că angajamentul NATO de a-şi apăra aliaţii este „de oţel”.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI