MAE rus: Nu vă fie frică, Rusia nu a ameninţat niciodată NATO

Rusia nu a ameninţat niciodată NATO şi nici acum nu ameninţă Alianţa Nord-Atlantică, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

“Nu vă fie frică, Rusia nu a ameninţat niciodată Alianţa şi nici acum nu o ameninţă. Dar Rusia nu poate să nu reacţioneze la cursul de confruntare al NATO faţă de ea”, a afirmat Zaharova, citată de Interfax.

Consolidarea forţelor militare ale NATO pe flancul său estic, în urma a ceea ce Rusia numeşte o “operaţiune militară specială” în Ucraina, este “provocatoare prin însăşi natura sa” şi nu contribuie la asigurarea securităţii în Europa, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, scrie Agerpres.

Ea a denunţat că “descurajarea Rusiei a devenit din nou scopul principal al blocului nord-atlantic”.

„În ultimele zile, Alianţa Nord-Atlantică şi-a sporit numărul grupurilor sale multinaţionale din Europa de Est, numărul avioanelor care participă la misiuni de patrulare etc”, a afirmat Maria Zaharova, citată de Interfax, “omiţând” să spună că NATO a luat toate aceste măsuri de întărire a flancului său estic după invadarea Ucrainei de către Rusia în cel mai mare conflict din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI