Prognoza meteo: Cum va fi vremea în weekend

Ziua de astăzi va fi înnorată, iar în multe zone va ploua. La munte va ninge și, de asemenea, vor apărea ninsori și în Transilvania sau Maramureș. În Moldova și în nordul Munteniei va fi lapoviță, iar în restul țării câteva ploi slabe. Maximele pleacă de la 2 grade în depresiuni și ajung la 11 grade în sud-vestul țării.

În Dobrogea și Bărăgan va fi înnorat, dar se arată puțin și soarele, iar șansele de precipitații sunt foarte reduse. Temperaturile urcă până la 8…9 grade – valori potrivite pentru începutul primăverii.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme schimbătoare, înnorări și lapoviță în unele zone. Maximele ajung la 7…8 grade. La noapte se ating în jur de zero grade, mai vin ceva precipitații slabe și e posibil să se formeze polei, conform Știrilorprotv.ro.

Se depune strat consistent de zăpadă în țară. Cum va fi vremea în următoarele zile

În nordul Moldovei și în Bucovina atmosfera se menține închisă. O să cadă lapoviță pe timpul zilei, iar la noapte o să ningă puțin. Maximele se opresc pe la 5…6 grade, iar minimele vor fi în jur de minus 2 grade. Și aici apar condiții de polei.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme de iarnă, cer acoperit și ninsori pe zone vaste. Se răcește față de ziua trecută și o să avem tot 5…6 grade pe la amiază.

În vestul țării se înnorează din când în când; o să apară câteva ploi slabe, dar vor fi și condiții de lapoviță. Maximele ajung la valori normale pentru această dată și vor fi în jur de 7…8 grade. Se mai răcește însă pe timpul nopții, când se ating minus 4 grade.

În Transilvania se anunță o zi destul de mohorâtă, cu temperaturi modeste și ninsori, mai consistente în zonele de munte. Maximele nu trec de 3…4 grade, iar ninsorile continuă și pe timpul nopții.

În Oltenia găsim vreme mai bună, deși norii apar și aici, iar în zona deluroasă vor aduce precipitații slabe: ploi sau lapoviță. Maximele ajung la 11 grade în vestul provinciei.

În ținuturile sudice o să fie lapoviță în dealurile Munteniei. Se arată trecător și soarele, iar temperaturile urcă până la 9…10 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București rămânem cu atmosfera schimbătoare și se ating în jur de 9 grade la orele prânzului. Spre seară și la noapte s-ar putea să apară precipitații slabe, iar minima ajunge pe la zero grade.

Sâmbătă mai apar ceva înnorări, dar e puțin probabil să plouă. Vântul devine activ, iar după prânz se ating în jur de 7 grade.

Duminică trecem la vreme rece pentru această perioadă. Maxima se oprește pe la 5 grade, nu prea zărim soarele și vântul devine mai insistent. După lăsarea nopții o să cadă puțină lapoviță sau ninsoare.

Luni avem atmosferă închisă, temperaturi scăzute și cel mult 4 grade la amiază. Mai vin ceva precipitații, îndeosebi ninsori, iar în noaptea următoare vor fi în jur de MINUS 2 grade.

Vremea la munte

La munte o să fie frig, mai ales la începutul zilei. Cerul va fi cam înnorat și o să ningă în majoritatea masivelor, iar în Carpații Meridionali se va depune un strat nou, consistent de zăpadă.

Vreme rece avem și sâmbătă. Se mai adună norii și vor aduce câteva ninsori slabe, mai ales în Carpații Meridionali.

Duminică ne-așteaptă o zi mai însorită. Pe seară și noaptea se înnorează și e posibil să fulguiască în masivele sudice și în cele estice.

Luni se mai răcește puțin și o să avem atmosferă închisă și ninsori în cea mai mare parte a zonei montane.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI