Ursula von der Leyen le mulțumește românilor: Sunteți un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, joi, că România este un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa, menţionând că ţara noastră a ajutat nu numai refugiaţii din Ucraina, dar şi Republica Moldova.

„România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul. România a ajutat toţi refugiaţii de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri, populaţia română este pregătită să primească refugiaţii.

România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova.

România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul dat”, a spus Ursula von der Leyen, într-o declaraţie comună de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

„UE în ansamblu e alături de oamenii care fug din calea acestui război, să ne asigurăm că le oferim protecție rapidă și eficientă. Ieri am propus activarea unui mecanism temporar de protecție pentru populația care fuge de război, nu e doar gest de compasiune, ci datoria morală ca europeni.

Am emis ghiduri pentru a simplifica formalitățile la frontieră și a-i ajută pe cei care fug din calea războiului

500 milioane de euro au fost alocați din bugetul UE pentru a face față consecințelor devastatoare ale acestui război atroce.

Cu România am instituit un centru de ajutor umanitar pentru cetățenii ucraineni care ne ajută să direcționăm sprijinul pe care-l primim din toate statele europene aici, în România.

Ne vom aminti permanent hotărârea și curajul poporului ucrainean care constituie pentru toți inspirație și nu vom uită solidaritatea poporului român în aceste momente esențiale.”, a spus președintele Comisiei Europene.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI