Iohannis a discutat cu președintele CE despre modalități de sprijin pentru Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a discutat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și despre „modalitățile concrete de a acorda sprijin Republicii Moldova, care și ea se confruntă cu un val crescut de refugiați, dar și cu alte dificultăți economice sau în domeniul energetic”.

„Am discutat modalitățile concrete, în afară de aceste chestiuni importante, de a acorda sprijin Republicii Moldova, care și ea se confruntă cu un val crescut de refugiați, dar și cu alte dificultăți economice sau în domeniul energetic.

România va continua să lucreze îndeaproape cu Comisia Europeană. Unitatea, coordonarea și reacția rapidă pentru a ajuta Ucraina sunt principalele noastre atuuri în aceste momente atât de grele pe care le trăim cu toții”, a afirmat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni.

La rândul ei, Ursula von der Leyen a precizat că „România nu doar că îi primește în casele sale pe refugiați, dar ajută și Republica Moldova și asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova”, a spus Klaus Iohannis.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI