Donald Trump, despre situația dintre Rusia și Ucraina: Vladimir Putin este genial. Cât e de deștept!

Fostul președinte american Donald Trump a declarat despre Vladimir Putin că este „genial” în strategia implementată în Ucraina și a criticat aspru modul în care Joe Biden gestionează criza actuală. Declarația lui Trump a fost făcută într-un interviu radio, la „The Clay Travis and Buck Sexton Show”.

„Am zis «e genial» Putin. A declarat ca fiind independentă o mare parte din Ucraina. Oh, minunat! Deci Putin spune acum că o regiune mare din Ucraina e independentă. Cât e de deștept, mi-am zis. Acum, se va duce acolo să mențină pacea. Asta este cea mai puternică forță pentru pace… am putea folosi și noi metoda la granița de sud”, a comentat Trump.

Amintim că atunci când a candidat la alegerile prezidențiale din 2016, Trump a susținut că va construi un mare zid de-a lungul graniței de sud a Statelor Unite, pentru a opri migrația ilegală dinspre Mexic.

Trump a mai criticat, marţi, modul în care actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden, a gestionat criza dintre Rusia şi Ucraina. Trump susține că, dacă mai era în funcție acum, ar fi reuşit evitarea unui conflict.

„Dacă ar fi fost gestionată corect, nu ar exista niciun motiv ca actuala criză din Ucraina să se producă. Eu îl cunosc foarte bine pe Vladimir Putin şi nu ar fi făcut în timpul Administraţiei Trump ceea ce face acum, în niciun caz. Rusia a devenit foarte bogată în timpul Administraţiei Biden, s-au dublat preţurile la petrol, iar curând se vor majora de trei sau de patru ori”, declară Donald Trump într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi citat de Mediafax.

Acesta a mai spus că sancţiunile slabe sunt nesemnificative comparativ cu ocuparea unei ţări şi a unui teritoriu masiv poziţionat strategic.

„Acum, a început, preţul petrolului va fi mai mare, iar Putin nu doar că primeşte ceea ce a vrut mereu, ci, în contextul creşterilor preţurilor la petrol şi gaze, devine din ce în ce mai bogat. Statele Unite erau independente din punct de vedere energetic în timpul Administraţiei Trump, o independenţă pe care nu o mai avuseserăm niciodată până atunci, iar preţurile la petrol ar fi rămas mici. Acum, ţara noastră este într-un dezastru”, a acuzat Trump.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI