Judecătorul Cristi Danileț cere Curții Supreme să anuleze excluderea sa din magistratură, dispusă de CSM

Exclus din magistratură după câteva postări pe rețelele sociale, judecătorul Cristi Danileț cere instanței supreme să anuleze decizia CSM. Până la o decizie definitivă, magistratul vrea să i se permită să intre în continuare în sala de judecată.  

Cunoscutul judecător Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj este în continuare revoltat de decizia care a fost luată împotriva lui pe data de 13 decembrie 2021, atunci când secția de judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să-l excludă din magistratură, cu majoritate de voturi.

Asta după ce colegii săi din CSM i-au reproșat atitudinea pe care a manifestat-o în rețelele de socializare și mai ales prin anumite postări care ar fi știrbit prestigiul justiției. O decizie pe care, iată,

Cristi Danileț o contestat vehement, afirmând în repetate rânduri că a fost sancționat pentru ceea ce face în viața lui privată, chestiuni care nu ar afecta activitatea lui de magistrat, conform ȘtirilorProTv.ro.

A ajuns să facă recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva acestei decizii de excludere, însă, cel puțin deocamdată, soarta acestui dosar nu poate fi pecetluită câtă vreme cei de la secția judecători a CSM nu și-au motivat pe deplin această decizie de excludere.

Până când va fi dat un răspuns în acest recurs, judecătorul Cristi Danileț, care este suspendat de drept prin această decizie, vrea să se întoarcă în sala de judecată, motiv pentru care cere completului de 5 al ÎCCJ să dispună suspendarea suspendării.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI