Această țară înăspreşte restricțiile anti-COVID-19

Italia a înăsprit măsurile de siguranţă sanitară în taxiuri, trenuri şi autobuze, conform dpa. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19.

În ceea ce privește taxiurile, doar doi pasageri vor avea voie să urce pe bancheta din spate dacă nu sunt din aceeaşi familie. Scaunul pasagerului va rămâne liber, potrivit unei decizii luate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Infrastructurii, informează luni presa italiană.

Autorităţile sanitare şi poliţia transporturilor au acum posibilitatea să oprească trenurile de pasageri, dacă există un caz suspect de COVID-19. În această situaţie, operatorul feroviar trebuie să dezinfecteze compartimentul înainte ca trenul să-şi poată continua călătoria.

În plus, acolo unde este posibil, şi mai ales în staţiile importante din Roma, Milano şi Florenţa, aşa-numitul „paşaport verde” va fi verificat înainte ca pasagerii să urce în trenurile pe distanţe lungi.

În autobuze, uşa din faţă va fi deschisă atunci când există un perete de protecţie între şofer şi pasageri. Măştile rămân obligatorii, la fel ca în trenuri şi taxiuri.

În Italia, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere, potrivit dpa, citată de Agerpres. Circa 84% dintre italieni cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinaţi şi aproape 87% au primit cel puţin o doză de vaccin.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI