Elevii vaccinați împotriva coronavirusului vor fi obligați să poarte masca de protecție în clasă! Care este motivul

Masca rămâne obligatorie în școlile din România și pentru vaccinați, și pentru nevaccinați, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu. Ministerul Educației se va asigura că unitățile de învățământ nu vor avea lisă de stocuri, a mai precizat oficialul Guvernului.

De asemenea, Cîmpeanu a mai vorbit despre eliminarea măștilor textile și utilizarea strict a celor medicale.

„Este o propunere avansată de la Ministerul Sănătății, care are în vedere consolidarea protecției sanitare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Există o serie de explicații tehnice pentru diferențierea dintre masca textilă și cea medicală, parametri în care nu voi intra (…)

Ordinul de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății va fi prezentat în perioada 1-3 septembrie, cu cel puțin 10 zile înainte de începerea anului școlar, pentru ca părinții, elevii și cadrele didactice să se poată pregăti din timp.

Părintii trebuie să cunoască toate situațiile, inclusiv acest lucru (n.r. – distincția dintre masca textilă și cea medicală), cu 10 zile înainte”, a declarat Cîmpeanu.

Pentru începerea anului școlar, elevii și cadrele didactice ar urma să aibă asigurate măștile de la Ministerul Educației.

„Este o altă problemă la care trebuie să răspundem. Suntem asigurați că nu vom avea problemă din perspectiva numărului de măști. Se discută despre măști pentru copii și adulți, e vorba despre dimensiuni.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI