Prima localitate din România care a intrat în scenariu roșu din cauza creșterii cazurilor de coronavirus! Activitățile care sunt INTERZISE

Valul patru al pandemiei de coronavirus începe să își facă simțită prezența în România. O localitate din județul Cluj a intrat deja în scenariul roșu, din cauza creșterii cazurilor de infectare cu coronavirus.

Este vorba despre localitatea Mărgău, care a ajuns la rata de infectare de 5,58 la mia de locuitori. Se pare că Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat scenariul roșu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a stabilit luni, prin Hotărârea cu numărul 162, că începând de marți, 24 august, vreme de 14 zile, în comuna Mărgău se aplică măsurile aferente scenariului roșu.

Astfel, activitățile în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole sunt interzise, la fel și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private. Nu pot avea loc nici evenimente private, precum nunțile și botezurile. Activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber sunt, de asemenea, interzise. La fel și cele în baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc.

Restaurantele și cafenelele care funcționează în interiorul clădirilor își încetează activitatea. Ele pot vinde produse doar dacă nu sunt consumate în spațiul respectiv. Restaurantele și cafenelele din interiorul unități de cazare și terasele acestora pot funcționa, dar doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI