Marea Britanie anunță ZERO decese din cauza COVID-19, pentru prima oară în ultimul an

Marea Britanie a înregistrat ZERO decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este prima oară când nu a fost raportat niciun deces , de vara trecută, în ultimele 10 luni. Temerile epidemiologilor sunt în continuare crescute din cauza variantei indiene coronavirus și de aceea cer amânarea relaxării totale anunțate de premierul Boris Johnson pentru 21 iunie.

Marea Britanie a raportat marți, 1 iunie, ZERO decese COVID-19 pentru prima dată în 10 luni. Tot marți, profesorul și epidemiologul Tim Spector, care conduce studiul Covid Symptom Study, a declarat că „vaccinurile funcționează”, în timp ce experții științifici din grupul SAGE și deputații conservatori spun că „Ziua Libertății” din 21 iunie ar trebui amânată din cauza variantei indiene COVID.

Departamentul Național de Sănătate anticipase deja că numărul de morți zilnic se va opri până la sărbătoarea națională din 31 mai. În ultimele două zile au fost raportate doar 6 decese, pe 30 mai, unul luni, pe 31 mai, și niciunul marți, 1 iunie, dar asta nu înseamnă că nu ar mai fi murit oameni din cauza COVID-19, ci doar că nu au fost înregistrate, fiind sărbătoare națională, când totul a fost închis, notează DailyMail.

Cifra nu înseamnă că nimeni nu a murit de COVID-19, ci că toate decesele care au avut loc nu au fost încă înregistrate, probabil pentru că a fost o sărbătoare legală și documentele durează mai mult. Dar scăderea numărului deceselor la zero este o situație la care Marea Britanie nu a mai ajuns de vara trecută.

Profesorul Tim Spector, care studiază evoluția COVID-19 în Regatul Unit, a declarat marți că „toate cazurile de până acum au vârsta sub 50 de ani sau este vorba de persoane nevaccinate – deci vaccinurile funcționează”.

Marți, 1 iunie, au fost anunțate alte 3.165 de cazuri de COVID-19, tot peste 3.000 de cazuri pentru a șaptea zi, ceea ce înseamnă că este posibil ca tulpina indiană, dominantă, să declanșeze un al treilea val și va opri relaxările anunțate de guverul Boris Johnson. Marea Britanie figurează deja pe listele roșii de călătorie în mai multe state europene din cauza tulpinii Delta de coronavirus, considerată foarte contagioasă.

Oamenii de știință din grupul SAGE au cerut ca Marea Relaxare („Ziua Libertății”) din 21 iunie să fie amânată cu câteva săptămâni sau chiar cu o lună pentu a vaccina un număr mai mare de oameni. Totuși, și datele sistemului medical (NHS) arată că internările din cauza COVID-19 s-au redus în toată Anglia, câteva cazuri fiind internate în zona Bolton, unde au și fost depistate primele cazuri cu varianta indiană.

Până marți, în Marea Britanie au fost confirmate 4,48 de milioane de cazuri COVID-19 și aproape 128.000 de decese. În același timp, numărul celro vaccinați a ajuns la aproape 40 de milioane, dintre cele peste 68 de milioane cât are populația totală din Regatul Unit.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI