Se ridică restricțiile de weekend. Rata de incidență a infectărilor a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București

Alin Stoica – prefectul Capitalei a declarat, luni, la un post TV, că a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, iar dacă autoritățile sanitare sunt de acord nu se vor mai aplica restricțiile de weekend. Noile măsuri s-ar putea aplica de mâine, de la ora 0.00.

Rata de incidență a infectărilor a scăzut, luni, sub 3,5 la mia de locuitori în București, ceea ce înseamnă ridicarea restricțiilor de weekend privind deplasările și programul magazinelor. Sălile de sport, de asemenea, se vor deschide.

„La coborârea incidenței sub 3,5 programul operatorilor economici se va desfășura până la orele 21.00 inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și tot în zilele de weekend vom putea circula până la orele 22.00 fără restricții.

De asemenea, sălile de sport tip fitness vor putea funcționa. Acestea sunt modificările pe care le putem face la 3,5.

Astăzi convocăm Comitetul pentru Situații de Urgență, cerem și un punct de vedere de la DSP și în funcție de discuțiile respective, vom lua o decizie.

Aceste decizii sunt prevăzute deja în hotărârea de Guverna și în respectarea hotărârii de Guvern le luăm, însă, în continuare trebuie să respectăm măsurile celelalte de siguranță pentru ca rata de incidență să scadă din ce în ce mai mult”, a spus prefectul Capitalei.

„Evident, conform hotărârii de Guvern, dacă rata de infectare va crește, vom reveni la scenariul pe care îl avem astăzi. Având în vedere trendul scăzător destul de consistent din ultimele săptămâni, e puțin probabil să se schimbe de la o zi la alta. Tocmai de aceea există un buffer de 0,5 puncte procentuale, însă nu la 3,5 se va schimba, ci pe trendul urcător trebuie să știm că la rata de infectare de 4 se schimbă”, a mai declarat Alin Stoica.

Regulile stabilite de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă au intrat în vigoare la sfârșitul lunii martie.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI