Un tablou de 2 milioane de euro care a fost furat dintr-o galerie de artă din Oxford a fost găsit în România

Un tablou în valoare de 2.000.000 de euro a fost găsit în România. Autoritățile spun că bunul cultural ar fi fost tranzacționat pe piața neagră și că face parte din lotul tablourilor furate în noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de artă din Oxford, Regatul Unit al Marii Britanii. 

Potrivit unui comunicat al Poliției Române,  ca urmare a activităților investigativ-operative efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tăinuire și spălare de bani, de pe teritoriul României a fost descoperit un bun mobil cultural de semnificație artistică (tablou) care ar fi făcut obiectul unei tranzacționări pe piața neagră.
 
 Din verificări a reieșit că bunul ar face parte din lotul de tablouri sustrase în noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de tablouri din Oxford, Regatul Unit al Marii Britanii, având o valoare estimată de 2 milioane de euro.
 
În cadrul cercetărilor, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. au participat, la data de 28 iulie 2023,  alături de autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, în Olanda, la Haga, la o întâlnire operativă, unde au fost punctate elementele comune ale anchetelor paralele realizate de către cele două state, în vederea elaborării unei strategii, care să conducă la înfăptuirea justiției.
 
 La data de 28 decembrie 2023, prin ordonanța procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, a fost dispusă restituirea tabloului în cauză către autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, iar, la data de 26 martie 2024, tabloul a fost restituit autorităților judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
 
Ulterior, la data de 29 martie 2024, dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet, cu propunere legală, mai arată sursa citată.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI