Explozie urmată de incendiu cu degajări mari de fum, la Rafinăria Petromidia. Planul roșu de intervenție a fost activat

Planul roșu de intervenție a fost activat, în această dimineață, la nivelul județului Constanța, în urma producerii unei explozii cu degajări mari de fum, la Rafinăria Petromidia

UPDATE 9:18 – Focul a fost stins. În prezent, se acționează pentru răcirea zonei. Nu au fost raportate victime. Planul roșu a fost dezactivat.

Pompierii au evacuat 20 de persoane, restul personalului autoevacuându-se pe platformă. 

UPDATE – Reacția Rafinăriei Petromidia

„În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție.

Pe fondul acestora, în această dimineață, a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu existe victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care în aceste momente răcesc instalația, conform procedurilor specifice.

Forțele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea, a informat Rafinăria”, într-un comunicat.

Intervenție de amploare la Rafinăria Petromidia, din cauza unei explozii. La fața locului acționează 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD.

Totodată, pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești, au transmis reprezentanții ISU.

În sprijinul echipajelor care intervin la fața locului a fost trimisă și autospeciala transport roboți de la ISU BIF.

Potrivit primelor informații, o conductă de benzină ar fi explodat. 

Incendiu Petromidia. Există riscul de PLOI ACIDE? 

Până la acest moment nu au fost raportate victime.

Amendă de 50.000 de lei în cazul incendiului de la Rafinăria Petromidia

 
 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI