Cristiano Bergodi (Rapid) – Am relansat campionatul cu victoria împotriva FCSB

Antrenorul echipei Rapid, Cristiano Bergodi, a declarat, după victoria obţinută în derbyul cu FCSB, scor 4-0, că prin acest succes formaţia sa a relansat lupta pentru titlul de campioană în Superliga de fotbal.

„Eu cred că s-a relansat campionatul, suntem la patru puncte, începem play-off-ul şi cred că va fi o luptă pentru campionat. Sunt multe echipe acolo. Dar dacă ar fi câştigat astăzi FCSB era greu. Nu este uşor să câştigi cu FCSB. E o echipă foarte bună, care a meritat până acum să fie pe locul întâi, dar noi am relansat campionatul. Gândiţi-vă că de când am câştigat noi cu ei, au primit doar nouă goluri, şi cinci au fost din faze fixe. Şi astăzi au luat patru goluri. Cred eu că este meritul băieţilor mei”, a declarat Bergodi.

Tehnicianul italian consideră însă că e prea devreme să vorbească despre câştigarea campionatului, deşi recunoaşte că şi-ar dori acest trofeu cu Rapid.

„E prea devreme să vorbim acum de titlu, în 10 etape se poate întâmpla orice. Nu mă gândesc acum la titlu. Eu mă gândesc să câştig măcar un titlu în România şi sper să o fac cu Rapidul. Acum Rapid este o echipă schimbată în bine, care are conducători care se comportă bine, cu suporteri la fel, e un mediu important şi cred eu că arată din ce în ce mai bine”, a completat Bergodi.

„Cred eu că a fost un meci extraordinar de bun din toate punctele de vedere, cu goluri şi cu situaţii bune de a marca. Şi cred eu că nu am dat şansă FCSB să facă ceea ce fac de obicei. Toată echipa a jucat foarte bine şi felicit jucătorii, pentru că ei sunt principalii actori, ei ne-au dat bucuria de a câştiga acest meci atât de frumos. Cred că este cea mai mare victorie a noastră, chiar dacă am câştigat şi la CFR acasă. A fost o emulaţie în privinţa spectatorilor, Rapidul s-a schimbat mult în ultima perioadă. În urmă cu câţiva ani juca în liga a IV-a şi acum e o forţă. Echipa este pe un drum bun, dar important este să stăm cu picioarele pe pământ, să fim modeşti. Dar meciul acesta ne dă o mare încredere. Acest meci era un moment foarte important pentru noi”, a mai spus Bergodi.

Rapid s-a impus în faţa liderului prin golurile marcate de Paul Iacob (33), Albion Rrahmani (53, 82) şi Ermal Krasniqi (74), relansând luptă pentru titlu înaintea începerii play-off-ului. Diferenţa dintre cele două echipe va fi de patru puncte la intrarea în play-off, după înjumătăţirea punctajului.

FCSB a suferit cel mai drastic eşec din acest sezon, încheind o serie de 11 meciuri fără înfrângere (8 victorii, 3 egaluri).

Rapid a bifat a şasea sa victorie consecutivă pe teren propriu. Rapid s-a impus şi în meciul tur, cu 2-1.

AGERPRES 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI