Primul turneu important la care poate participa Simona Halep, după reducerea suspendării

Jucătoarea de tenis Simona Halep poate reveni în orice moment pe teren după ce suspendare dictată de ITIA anul trecut a fost redusă drastic de TAS, de la 4 ani, la 9 luni. 

Cel mai apropiat turneu din punct de vedere calendaristic la care va putea evolua este cel de 1.000 de puncte de la Miami, programat în perioada 19-31 martie. Halep nu mai figurează în clasamentul WTA, după ce a fost suspendată din 7 octombrie 2022. Însă, ea poate beneficia de primirea unui wild card sau poate juca în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.

La Miami se va disputa ultimul turneu important pe hard din prima parte a sezonului, urmând că în luna aprilie sa debuteze sezonul pe zgură cu turnee precum cele de la Charleston, Stuttgart sau Madrid. După decizia dată de forul elvețian, WTA a anunţat că susţine “pe deplin” decizia TAS de reducere a suspendării Simonei Halep şi salută revenirea româncei în circuit cu efect imediat.

Rămâne de văzut dacă Simona va reintra în competiție cu numărul de puncte rămas după expirarea celor 9 luni de suspendare sau va avea nevoie să intre în calificări. Ea va putea, de asemenea, beneficia de wild-card-uri din partea organizatorilor de turnee.

FOTO: REUTERS

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI