PASTILA PENTRU SUFLET

Gândul zilei

„Nu înceta să aduci mintea înapoi la rugăciune, ori de câte ori este nevoie! Dumnezeu va vedea dorința ta sufletească și efortul tău și Își va trimite harul Lui, pentru ca să adune mintea ta din cele din afară. Când există har, toate se fac cu bucurie, fără efort.” – Starețul Efrem Filotheitul, Îndrumări duhovnicești.

Știai că?

Arhanghelul este un înger mai mare, cunoscut și ca părinte conducător. Ordinul se poate referi și la îngeri care stau lângă tronul Domnului, astfel fiind îngeri cu un rang mai mare. În timp ce Arhanghel este folosit pentru a defini un înger important, termenul este folosit aici ca penultimul rang în ierarhia celestială. Confuzia vine din modul antic ebraic de a defini îngerii care erau simpli îngeri și arhanghelii. Mai târziu, ierarhia a fost mai bine definită, și mulți îngeri, numiți anterior arhangheli au devenit îngeri mult mai importanți. Arhanghelii sunt responsabili nu doar de administrarea sarcinilor îngerilor, dar și de a fi lideri în armata divină în timpul luptelor. Printre cei mai cunoscuți arhangheli sunt arhanghelii Mihail și Gavril. Din această categorie mai fac parte următorii îngeri: Gabriel, Rafael, Metatron, Uriel, Chamuel, Jophiel, Barbiel, Jeremiel, Jehudiel, Barachiel și mulți alții.

Pilda zilei 

Cinstea

Un arab creştin a cumpărat de la un turc, o cămilă. Când scoaseră şeaua de pe cămilă, copiii arabului găsiră sub ea o pungă cu aur. Se bucurară şi ziseră tatălui: 
– Iată ce-am găsit: de acuma suntem bogaţi?. 
Tatăl le răspunse: 
– Aţi cumpărat şi această pungă de la vânzătorul turc?
 – Nu …
– Atunci ea nu este a noastră, ci a omului de la care am cumpărat această cămilă. Mergeţi aşadar şi duceţi-i-o, căci aşa-i cinstit şi frumos ..  
Copiii ascultară şi duseră vânzătorului punga cu aur. Acesta le mulţumi, zicându-le:
– Cu adevărat mare este Dumnezeul căruia vă închinaţi voi.

În semn de recunoștință și apreciere, omul dădu fiecăruia, câte un dar.

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI