Mai multe drone ucrainene au fost depistate în Crimeea – Armata americană va antrena piloți ucraineni pe F-16

Rusia a mobilizat avioane militare pentru a împiedica dronelor ucrainene să patrundă în regiunea Crimeea. În paralel, oficialitățile americane se arată dispuse să ofere instruire piloților ucraineni pe avioane F-16 pe teritoriul SUA, conform declarațiilor unui reprezentant oficial. Între timp, la Kiev, au avut loc discuții între miniștrii apărării din Ucraina și Olanda. Informații recente sugerează că Rusia ar putea avea planuri de a scufunda feriboturi pentru a asigura protecția podului din Crimeea.

UPDATE 9:20 – Medvedev sugerează ca Rusia să anexeze noi teritorii

Dmitri Medvedev, fostul lider al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate rus, sugerează într-un editorial recent că Rusia ar putea lua în considerare anexarea regiunilor georgiene separatiste, Osetia de Sud și Abhazia. Acest articol a fost publicat într-un ziar favorabil guvernului și a fost preluat de agențiile de știri TASS și Reuters.

UPDATE 8:40 – Trei morţi în bombardamente ruseşti în estul Ucrainei

Trei persoane au fost ucise şi alte două au fost rănite marţi seară în bombardamente ruseşti asupra a două sate de lângă Liman, în estul Ucrainei, a anunţat şeful administraţiei militare a regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, potrivit AFP.

UPDATE ORA 7:20 – SUA oferă sprijin pentru instruirea piloților ucraineni

Generalul de brigadă Pat Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, a subliniat că SUA sunt gata să faciliteze antrenamentul piloților ucraineni pe avioane F-16. Această instruire ar putea avea loc pe sol american, în funcție de necesitățile din Europa.

UPDATE ORA – 6:00 Întâlnire bilaterală la Kiev

Oleksii Reznikov, ministrul apărării din Ucraina, s-a întâlnit cu omologul său olandez, Kajsa Ollongren, în capitala ucraineană. Aceasta este a treia vizită a lui Ollongren în Ucraina, marcând o relație strânsă între cele două țări. Ollongren a confirmat că Olanda va începe instruirea piloților ucraineni pe avioane F-16 în România.

UPDATE ORA – 5:00 Măsuri de protecție pentru podul din Crimeea

Serviciul de informații militare al Ucrainei a raportat că Rusia intenționează să scufunde șase feriboturi în strâmtoarea Kerci. Această acțiune are scopul de a proteja podul Crimeei de potențiale atacuri.

UPDATE ORA – 4:00 Rusia intervine împotriva dronelor ucrainene

Ministerul rus al Apărării a anunțat că a trimis două avioane militare pentru a intercepta drone ucrainene care efectuau misiuni de recunoaștere în apropierea Crimeei. Aceste drone au fost detectate deasupra Mării Negre și au fost forțate să se retragă după intervenția avioanelor ruse.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI