Încă un atac armat în Serbia! Opt morți şi 13 răniți, din care 7 sunt în stare critică | Atacatorul a fost prins

Cel puțin 8 persoane au murit în al doilea atac armat în masă în două zile, în Serbia. 13 persoane au fost rănite, dintre care 7 se află în stare critică.

Din primele informații, conflictul ar fi izbucnit noaptea trecută, în curtea unei școli. Atacatorul s-a certat cu câțiva tineri, a mers acasă, de unde a luat arma tatălui său care este colonel în armata sârbă, s-a întors la locul conflictului, a tras în cei cu care se certase, după care și-a continuat drumul și a folosit arma pentru a ucide și a răni alți oameni, din alte două sate.

Sute de polițiști din Serbia caută un tânăr de 21 de ani care a împușcat mortal 8 oameni și a rănit alți 13. Șapte dintre aceștia sunt în stare critică.

Este al doilea atac armat sângeros care cutremură țara, în numai două zile, după masacrul de la școala din Belgrad. 

Autoritățile au izolat zona unde atacatorul s-ar ascunde. 

Incidentul a avut loc aseară, lângă capitala Serbiei. Atacatorul a tras focuri de armă în mai multe sate din jurul Mladenovac, mai întâi în satul Dubona, apoi în Malo Orašje și apoi în Šepšin.

Printre victime se află un polițist care ar fi încercat să îl oprească pe tânăr, dar și sora acestuia.

Autoritățile au emis un mandat de arestare, iar toate unitățile speciale ale poliției sunt pe urmele atacatorului, inclusiv o unitate antiteroristă. 

„Făptașul a fugit, iar toate patrulele disponibile au fost trimise în direcția Mladenovac și Mali Požarevac”, spun autoritățile.

La căutări sunt folosite și elicoptere, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Serbiei.

Serbia este a treia țară din lume în ceea ce privește numărul de arme de foc deținute de civili.

Rudele răniților au început deja să sosească la Centrul de Urgență din Mladenovac, potrivit N1.

Acest lucru vine la doar o zi după ce țara a fost zguduită de vestea că un băiat de 13 ani a deschis focul asupra colegilor de clasă într-o școală din capitala Belgrad. Acel schimb de focuri de armă s-a soldat cu moartea a cel puțin opt copii, dar și a unui agent de securitate.

Până săptămâna aceasta, împușcăturile în masă erau rare în Serbia, în ciuda ratei ridicate de posesie de arme de foc din această țară.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI