Cod galben de vânt puternic pe litoral. Prognoza meteo actualizată

Vântul revine în forță pe litoral. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben în judeţul Constanta şi Tulcea. ANM anunță prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea de 1 decembrie. 

Potrivit ANM, în judeţul Constanţa şi în judeţul Tulcea în zona litoralului se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși, temporar, 55 – 60 km/h. 

În acest context, a fost emis cod galben de vânt puternic. Atenționarea expiră la ora 20.00.  

Prima zi de iarnă calendaristică vine cu ploi, lapoviță și chiar ninsoare în Capitală, unde are loc mâine parada de Ziua Națională. 

În plus, va fi și destul de frig. Vremea asemănătoare se așteaptă și la Alba Iulia. Abia după 4 decembrie vremea se mai încălzește. 

„Vremea nu va fi una prietenoasă și prognoza indică posibilitatea ca, cel puțin în Capitală, să vorbim și de apariția de precipitații mixte, ploaie, dar temporar lapoviță și ninsoare, rafale de vânt de 35-45 de kilometri dar care cu siguranță nu vor împiedica desfășurarea chiar și evenimentelor din punct de vedere aeronautic, pentru că vizibilitatea este una care să permită desfășurarea în bune condiții acestui eveniment. 

Temperatura pe parcursul zilei de mâine se va situa între 1 până la 2 grade Celsius. 

În țară vorbim de o vreme în general închisă și rece, în special în regiunile extracarpatice, acolo unde maximele, așa cum menționam inclusiv în Capitală 1-2 grade Celsius. 

Pentru Alba Iulie, acolo cu siguranță vor fi, din nou, evenimente dedicate zilei speciale de 1 decembrie, un cer temporar noros, dimineața condiții de ceață maxima este una mai ridicată comparativ cu București 5-6 grade Celsius, posibile precipitații slabe, în special ploaie și lapoviță”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI