Germania se oferă să ajute Polonia să monitorizeze spaţiul aerian, după incidentul de marţi cu racheta

Germania a anunţat, miercuri, că va oferi sprijin Poloniei pentru patrularea spaţiului aerian, în urma incidentului de marţi, când o rachetă folosită în războiul dintre Ucraina şi Rusia a căzut pe teritoriul polonez şi a ucis doi oameni, relatează CNN.

”Ca reacţie imediată la incidentul din Polonia, ne vom oferi să consolidăm poliţia aeriană a spaţiului aerian polonez cu avioane de luptă germane Eurofighters”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării, Christian Thiels, într-o conferinţă de presă.

”Misiunea ar putea începe încă de mâine, dacă Polonia doreşte”, a adăugat el.

”Avioanele nu trebuie să fie mutate în Polonia. Patrulele ar putea decola de la bazele aeriene germane şi se pot întoarce aici după fiecare misiune”, a detaliat purtătorul de cuvânt.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, intenţionează să discute miercuri cu omologul său polonez pe această temă, a mai spus oficialul german..

Purtătorul de cuvânt adjunct al Guvernului german, Wolfgang Buechner, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că Olaf Scholz a vorbit la telefon cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi a oferit sprijinul Berlinului.

”Fără îndoială că suntem de partea Poloniei şi, desigur, nu o vom lăsa singură în această situaţie”, a punctat Buechner.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI