Zelenski: Artileria oferită Ucrainei de către SUA a ajutat la „spargerea” ofensivei rusești

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că o evaluare recentă a Pentagonului, potrivit căreia Rusia a pierdut 50% din tancurile sale în războiul din Ucraina, „corespunde mai mult sau mai puțin realității”, potrivit CNN.

 Într-un interviu acordat miercuri lui Christiane Amanpour de la CNN, Zelenski a declarat că Rusia a suferit un număr „uimitor” de pierderi de personal militar și artilerie.

Marți, Colin Kahl, subsecretarul pentru politică de apărare al Pentagonului, a declarat reporterilor că Rusia va ieși din război „mai slabă decât atunci când a intrat”, după ce „a pierdut probabil jumătate din tancurile de luptă principale din întreaga armată rusă”. De asemenea, Kahl a subliniat faptul că Rusia a „împotmolit mai mult de 80% din forța sa terestră în Ucraina” și a epuizat majoritatea armelor sale ghidate de precizie în Ucraina.

Întrebat de Amanpour dacă cifrele Pentagonului se potriveau cu cele ale Ucrainei, Zelenski a răspuns: „Nu, nu, nu: „Cred că acestea corespund mai mult sau mai puțin realității – deși, sincer vorbind, nimeni nu cunoaște întreaga realitate, în special în ceea ce privește personalul”.

Zelenski a declarat că a estimat că Rusia a suferit de „10 ori” mai multe pierderi decât Ucraina, adăugând că, deși nu a putut da cifre exacte, există „o diferență foarte semnificativă” între pierderile suferite de cele două țări.

El a mai spus că reticența Ucrainei de a arunca oameni ca „carne de tun” este un alt motiv pentru care nu a suferit la fel de multe pierderi ca Rusia.

„Ori de câte ori le cerem partenerilor noștri artilerie sau vehicule blindate, că nu este vorba doar de arme, ci în primul rând de protecție pentru militarii noștri”, a adăugat Zelenski.

Liderul ucrainean a subliniat faptul că artileria furnizată Ucrainei de către Statele Unite și Europa a reușit să ajute la „spargerea” ofensivei militare rusești.

„I-am oprit, am eliberat o mare parte din teritoriul nostru. Și acest lucru a fost într-adevăr ajutat de artilerie și de noile tehnologii”, a subliniat Zelenski.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI