Aproape 1.200.000 de români vor primi în curând pachete cu alimente plătite de Uniunea Europeană

Aproape 1.200.000 de români care trăiesc în condiții dificile vor primi în următoarele zile pachete cu alimente plătite de Uniunea Europeană. Acestea ar trebui să le ajungă două luni, au calculat responsabilii.  

În paralel, cei defavorizați primesc și tichete valorice de câte 250 de lei, cu care pot face cumpărături din anumite magazine.

Alimentele au sosit deja într-un depozit din Urlați, județul Prahova. Zeci de muncitori le ambalează în pachete de câte 25 de kilograme fiecare.

Fiecare pachet în valoare de 190 de lei conține făină, orez, ulei, zahăr, conserve de carne, gemuri și compoturi.

Conținutul unui pachet cu ajutoare:

făină albă de grâu (5 kg)
mălai (4 kg)
paste făinoase (800 g)
ulei (4 l)
zahăr (2 kg)
orez (4 kg)
conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g)
conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g)
conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
compot de fructe (1,44 l)
gem de fructe (360 g)
gem de fructe dietetic (360 g)

De la Urlați, hrana va pleca în toată țara. Programul de ajutorare a persoanelor defavorizate este derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 „Dacă aceste alimente ar trebui cumpărate de la raft astăzi, ar trebui să plătească 260 de lei, deci iată ce înseamnă o achiziţie de alimente în regim centralizat”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Numai într-o localitate din Prahova sunt 446 de oameni care se bucură de alimentele cumpărate cu bani europeni. Vorbim despre pensionari cu venituri foarte mici, persoane cu handicap, familii care câștigă lunar mai puțin de 600 de lei pentru fiecare membru.

Pachetele nu îi susțin doar pe cei vulnerabili. Indirect, ajută industria alimentară care a vândut, astfel, sute de mii de tone de făină și mălai, precum și zeci de milioane de conserve, în valoare de peste 220 de milioane de lei. Doar orezul este din alte țări.

Programul finanțat de Uniunea Europeană prevede 6 tranșe de distribuire a alimentelor. Aceasta este a cincea.

Anul acesta, aproape 2,4 milioane români primesc și tichete valorice, prin intermediul unor carduri electronice. Este vorba de 4 tranșe a câte 250 de lei. Ultima va sosi chiar înainte de sărbătorile de iarnă, anunță ministrul proiectelor europene.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI