Alegeri în SUA. Fostul preşedinte Donald Trump a votat şi prezice o „noapte măreaţă” pentru republicani

Fostul preşedinte Donald Trump a votat, marţi, în cadrul alegerilor intermediare care se desfăşoară în SUA, la un centru din Palm Beach, aflat în apropierea reşedinţei sale de la Mar-a-Lago, în Florida, şi a prezis că urmează „o noapte măreaţă” pentru republicani, relatează CNN. 

Fostul preşedinte a spus că a votat pentru actualul guvernator republican al Floridei, Ron DeSantis, care candidează pentru un nou mandat. „Da, am făcut-o”, a declarat Donald Trump reporterilor când a fost întrebat, în faţa secţiei de vot, dacă a votat pentru DeSantis. „Cred că vom avea o noapte măreaţă şi este minunat”, a adăugat el. 

Trump a votat la puţin timp după ora locală 11:30 la un centru de divertisment din Palm Beach, aflat la doar câteva minute distanţă de proprietatea sa de la Mar-a-Lago, acolo unde intenţionează, de altfel, să urmărească rezultatele alegerilor, alături de zeci de consilieri, aliaţi şi alţi politicieni republicani locali. 

El a sosit la vot împreună cu fosta primă-doamnă Melania Trump şi a răspuns la câteva întrebări după ce a ieşit. 

Viitorul politic al fostului preşedinte ar putea depinde în mare măsură de rezultatele acestor alegeri de la jumătatea mandatului lui Joe Biden. Donald Trump a susţinut o serie de candidaţi în numeroasele curse electorale federale şi locale, mai ales în state-cheie. Eventuale eşecuri majore pentru candidaţii susţinuţi de Trump i-ar putea face mai dificilă campania pentru alegerile prezidenţiale din 2024, fostul preşedinte intenţionând să-şi anunţe o nouă candidatură peste o săptămână. 

 
 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI