Putin modifică legislaţia pentru a permite ca foştii deţinuţi să fie recrutaţI

 

Criminalii condamnaţi şi traficanţii de droguri care au fost eliberaţi recent din penitenciare din Rusia ar putea să fie recrutaţi pentru a lupta în Ucraina, în urma unei modificări a legii, potrivit BBC.

Preşedintele rus Vladimir Putin a amendat legislaţia în ceea ce priveşte chemarea rezerviştilor pentru a include bărbaţii condamnaţi pentru infracţiuni grave care au părăsit recent penitenciarele.

Foştii deţinuţi condamnaţi pentru infracţiuni sexuale împotriva copiilor sau terorism sunt în continuare excluşi de la executarea serviciului militar.

Soldaţii ruşi au fost acuzaţi de mai multe infracţiuni în timpul invaziei în Ucraina.

Comisia Internaţională Independentă de Anchetă în Ucraina, înfiinţată de ONU, a raportat în septembrie că au fost comise crime de război de către forţele ruse, incluzând execuţii sumare ale civililor şi acte de ”violenţă sexuală bazată pe gen” de către ”unii” soldaţi.

Şi Ucraina afirmă că a identificat zeci de mii de posibile crime de război comise de forţele ruse.

Rusia neagă atacarea intenţionată a civililor şi acuză forţele ucrainene că au ţintit cu artileria civili în zonele ţării controlate de separatişti, acuzaţii pe care Ucraina le neagă.

Comisia ONU a afirmat că a găsit ”două situaţii de rele tratamente ale soldaţilor Federaţiei Ruse de către soldaţi ucraineni”, dar numărul acuzaţiilor de crime de război la adresa Rusiei este ”evident semnificativ mai mare”.

În septembrie, au apărut relatări că grupul de mercenari Wagner recrutează deţinuţi pentru a lupta în Ucraina în schimbul reducerii sentinţelor.

Legea din Rusia nu permite reducerea sentinţelor cu închisoarea în schimbul serviciului ca mercenar, dar şeful Wagner Evgheni Prigojin a fost filmat în timp ce le spunea deţinuţilor: ”nimeni nu se întoarce în spatele gratiilor” dacă executau serviciul alături de grup.

Vineri, Wagner şi-a deschis primul sediu oficial în Rusia, în Sankt Petersburg.

Preşedintele Putin a anunţat că aproximativ 49.000 din cei 300.000 de rezervişti chemaţi din septembrie au fost deja trimişi în unităţi care luptă în Ucraina.

El le-a spus unui grup de tineri şi tinere dintr-o mişcare controlată de Kremlin, numită Frontul Popular, că ”aproape 50.000” de voluntari s-au înscris la rândul lor.

Experţii militari din Vest şi din Ucraina afirmă că decizia lui Putin de a chema rezervişti a arătat că trupele ruseşti au eşuat grav pe câmpul de luptă din Ucraina.

Mii de bărbaţi ruşi care se opun războiului au fugit din ţară de când a fost anunţată chemarea rezerviştilor.

De la când Rusia a invadat Ucraina, în 24 februarie, mii de civili şi combatanţi au fost ucişi sau răniţi, oraşe au fost distruse în lupte şi aproape 7,8 milioane de ucraineni au fost înregistraţi ca refugiaţi ăn Europa, din care 2,8 milioane în Rusia.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI