George Simion: Soluţia la actuala criză a energiei nu este plafonarea preţurilor

Liderul AUR George Simion a afirmat că soluţia la actuala criză a energiei o reprezintă reglementarea pieţei de profil şi cer Cabinetului Ciucă să vină în Parlament cu un proiect de lege „serios” care să vizeze acest lucru.

 „Singura soluţie la actuala criză a energiei o reprezintă reglementarea pieţei de profil, până când condiţiile concurenţiale vor fi depline. Nu plafonarea preţurilor, nici o aşa-zisă semi-reglementare. Reglementarea reală a pieţei de energie înseamnă ca statul să nu mai încaseze sume colosale din buzunarele românilor, iar intermediarii să nu mai exploateze vulnerabilităţile din domeniu. Un preţ apropiat de costuri ar genera un efect pozitiv în toată economia”, a declarat George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului AUR.

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a solicitat PNL şi PSD „să renunţe la politica programată de sărăcire a populaţiei, prin care urmăresc ca oamenii să devină mai dependenţi şi mai controlabili. Inflaţia a ajuns la cote uriaşe, iar vina aparţine exclusiv acestor două partide ale sistemului”.

„Nu vrem să mai vedem niciun ban plătit de la buget pentru o energie care vine oricum din România. Dacă cele două partide nu înţeleg nici în al 12-lea ceas să facă un pas în spate, atunci să plece de la guvernare şi să organizăm alegeri anticipate”, a completat Claudiu Târziu.

Totodată, AUR a anunţat că monitorizează îndeaproape situaţia dificilă pe care o traversează Republica Moldova în aceste zile şi reiterează poziţia sa, că Unirea reprezintă singura soluţie de securitate, inclusiv energetică, pentru populaţia dintre Prut şi Nistru.

„Suntem cu inima alături de fraţii noştri şi îi aşteptăm să revină acasă”, mai arată sursa citată. 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI