Coşul de cumpărături pentru sărbători va fi mai scump ca niciodată. Prețurile la anumite produse se dublează

Românii vor plăti cel mai scump coş de cumpărături pentru sărbători. De la lactate şi până la ulei, producătorii anunţă scumpiri pentru fiecare în parte. 

Fermierii au avut cel mai mult de suferit anul acesta din cauza secetei. Vârful scumpirilor va putea fi transpus în preţuri chiar de sărbători. 

După scumpirea uriaşă la ulei, ar putea urma carnea de porc unde fermierii nu neagă o scumpire chiar şi de 100% – ba chiar şi închiderea acestei industrii. Principalul motiv se leagă de pesta africană care a şi dus la creşterea importului de carne de porc. 

Preț dublu pentru carnea de porc de Sărbători 

Analiştii susţin că în perioada sărbătorilor se aşteaptă la creşteri de preţuri de minim 15%. Asta pentru că românii cumpără în cantităţi foarte mari iar lanţurile de magazine profită de neatenţia cantităţilor achiziţionate. 

Românii sunt conştienţi de preţurile care urmează să fie în perioada de sărbători însă se declară nepregătiţi din lipsa banilor. 

Nici lactatele nu vor scăpa de scumpiri 

Preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui susţine că vom avea creşteri de preţuri de 2-3% pe lună până în ultima lună din an. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI