Clădirile din Paris nu vor mai fi luminate noaptea pentru a face față crizei energetice

De vineri intră în vigoare restricția iluminatului public în Paris. Clădirile publice vor fi luminate doar până la ora 22.00, însă pentru Turnul Eiffel va fi program prelungit; lumina se va stinge la 23.45. 

Primarul Parisului, Anne Hidalgo a anunțat marți că va opri iluminatul public începând de vineri, de la ora 22.00. 

Lumina va fi stinsă pe fațadele Primăriei, ale Tour Saint-Jacques, dar și ale primăriilor de cartier și ale muzeelor municipale. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, susține că dorește să „dea un exemplu” și speră la „o mobilizare generală”. 

Lumina de pe poduri va rămâne aprinsă pentru siguranța navigației. Anne Hidalgo a confirmat că luminile din Turnul Eiffel se vor stinge la ora 23.45. 

Potrivit acesteia, acțiunea este una mai mult „simbolică”, însă ar trebui să marcheze dorința municipalității pariziene „de a stinge lumina acolo unde este posibil” pentru a face față crizei energetice. 

De asemenea, primarul a dat asigurări că nu se pune problema opririi iluminatului public în Paris și că străzile vor fi iluminate pentru siguranța cetățenilor. 

„Nu vreau să oprim iluminatul stradal în cartierele noastre pentru că este o chestiune de siguranță”, a spus ea, potrivit Mediafax. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI