Campanie de testare gratuită a glicemiei în București / Lista locațiilor

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a dat astăzi, 19 septembrie, startul unei campanii de testare gratuită a glicemiei, inițiativă care se va desfășura în capitală până pe data de 7 octombrie, sub denumirea de „București, vezi cât de dulce ești”, notează Antena 3. 

ASSMB, împreună cu Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, cu sprijinul Primăriei Capitalei și al celor șase primării de sector, a dat luni startul unei inițiative care urmărește testarea în mod gratuit a locuitorilor Bucureștiului, anunță reprezentanții PMB. 

Testare gratuită a glicemiei în București 

Campania se va desfășura timp de trei săptămâni, în 14 locații din București, de luni până vineri, în intervalul 07:00-09:00. 

„București, vezi cât de dulce ești!”, este sloganul sub care se desfășoară această acțiune de prevenție, scopul fiind conștientizarea de către toți bucureștenii a pericolului grav pe care diabetul îl reprezintă pentru calitatea vieții și sănătatea generală a fiecăruia dintre ei, în special atunci când boala nu este diagnosticată și tratată la timp, mai scrie sursa citată. 

„Prin susținerea necondiționată a acestei campanii, inițiată de către trei dintre unitățile noastre sanitare, respectiv spitalele Sf. Maria, Nicolae Malaxa și Colțea, o campanie dedicată profilaxiei și conștientizării unei maladii cu incidență extrem de ridicată, Administația Spitalelor și Serviciilor Medicale București reiterează interesul său constant pentru optimizarea calității serviciilor medicale și a stării de sănătate a populației și se preocupă, și sub această formă, pentru traspunerea în practică a celor trei elemente fundamentale ale promovării sănătăți: prevenție, protejarea sănătății și educația pentru sănătate”, a transms Oana Sivache, director general adjunct al ASSMB. 

Lista locațiilor unde se poate testa gratuit glicemia 

  • SECTORUL 1: Piața Amzei (cort); Piața Matache (cort); Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, înfața unității sanitare)
    • SECTORUL 2: Piața Obor (cort) 
    • SECTORUL 3: Magazinul Unirea (cort, ieșirea de la metrou – M2); Piața Universității (cort, 
    ieșirea de la metrou din laterala Spitalului Colțea); Dristor (cort, zona metrou) 
    • SECTORUL 4: Str. Străduinței nr.1B (cort); Șos. Berceni nr.50 (cort); Piața Sudului (cort) 
    • SECTORUL 5: Piața Rahova (cort); Stația de metrou Eroii Sanitari (cort, ieșirea de la metrou corespondentă SUUB) 
    • SECTORUL 6: Zona Pasajului Lujerului (cort); Piațeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort) 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI