Care este starea de sănătate a lui Jill Biden, testată negativ covid-19

Prima Doamnă a Statelor Unite Jill Biden urmează să iasă din izolare, după ce a fost testată negativ covid-19 de două ori consecutiv, anunţă duminică directoarea sa de comunicare Elizabeth Alexander, relatează AFP.

”După ce s-a izolat timp de cinci zile şi a primit un rezultat negativ la două teste covid-19 consecutive, Prima Doamnă va pleca din South Carolina mai târziu, în cursul zilei (de duminică), în Delaware”, anunţă într-un comunicat Elizabeth Alexander.

Jill Biden, în vârstă de 71 de ani, a cărei depistare pozitivă covid-19 a fost anunţată marţi, prezenta doar ”simptome uşoare”, potrivit Casei Albe.

Ea s-a izolat atunci în South Carolina, în sud-estul Statelor Unite, unde se afla în vacanţă împreună cu soţul său, preşedintele Joe Biden, care a fost testat negativ covid-19 şi şi-a continuat activitatea.

Prima Doamnă a fost tratată cu Paxlovid, o pilulă antivirală anticovid a Pfizer, care conduce uneori la ”puseuri” pozitive covid-19, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Joe Biden.

Preşedintele american, în vârstă de 79 de ani, a fost depistat pozitiv covid-19 la sfârşitul iu liulie, şi a prezentat, la rândul său, ”simptome uşoare”, s-a izolat aproximativ două săptămâni, după care a fost testat negativ covid-19 la 6 august.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI