Navalnîi povestește despre experiența de a sta în izolare în penitenciar, timp de trei zile. Opozantul înființase un sindicat al deţinuţilor

Opozantul şi activistul rus anticorupţie Aleksei Navalnîi, încarcerat de un an şi jumătate în Rusia, a anunţat luni că a fost plasat la izolare, după ce a lansat demersuri să înfiinţeze un sindicat al deţinuţilor, relatează AFP.

”Vă salut pe toţi din caceră. Lupta sindicală nu este niciodată uşoară, ce să mai vorbim despre sindicate în închisoare”, scrie el într-un mesaj postat pe reţele de socializare.

Navalnîi anunţă că a fost plasat la izolare – timp de trei zile – din cauză că a încălcat regulile cu privire la deschiderea nasturilor de la gât ai uniformei de condamnat.

El spune că direcţia l-a ameninţat că această carceră poate deveni ”reşedinţa sa permanentă”, în cazul în care nu-şi schimbă atitudinea.

El îşi descrie celula drept o ”nişă din beton” cu un scaun, un pat rabatabil, o chivetă şi ”o gaură în podea”.

”Noaptea, te simţi ca un peşte culcat pe mal. Sunt un model de consum responsabil. În celula mea este doar o ceaşcă şi o carte. Ei îţi dau o lingură şi o farfurie doar în momentul mesei”, scrie Navalnîi.

El spune că are dreptul la o oră de plimbare pe zi, ”într-o celulă asemănătoare, dar cu un petic de cer”.

Spune că are dreptul la hârtie şi stilou în fiecare zi, timp de o oră şi-un sfert.

”Sunt aşezat pe banca mea de fier, în faţa mesei mele de fier. Scriu acest mesaj şi voi scrie instrucţiuni pentru zeki (deţinuţi ruşi) despre dreptul lor la muncă, până nu-mi iau hârtia”, spune el.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, anunţa săptămâna trecută că a înfiinţat un sindicat în închisoarea în care se află, în apropiere de oraşul Vladimir – la 200 de kilometri est de Moscova -, unde munceşte într-un atelier de cusut.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI