Percheziţii la artişti care au solicitat ilegal indemnizaţii pe durata pandemiei, susţinând că activitatea le-ar fi fost afectată

Anchetatorii au făcut, miercuri, 56 de percheziţii în judeţul Constanţa, la artişti care au solicitat ilegal indemnizaţii pe durata pandemiei, susţinând că activitatea le-ar fi fost afectată. Persoanele suspectate ar fi încheiat contracte fictive cu firma unui bărbat şi acesta fiind cercetat. 63 de persoane au fost duse la audieri.

”Astăzi, 20 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în aplicare 56 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Constanţa, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”, a transmis, miercuri, IGPR, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că un bărbat, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi întocmit, în fals, contracte de cesiune de drepturi de autor, pe numele a 90 de persoane, care aveau ca obiect evenimente la care aceştia trebuiau să participe, în calitate de artişti, şi care urmau să se desfăşoare la diferite localuri din judeţul Constanţa.  

”Persoanele în cauză ar fi indus în eroare sau ar fi încercat să inducă în eroare o instituţie publică din Constanţa, prin depunerea unor cereri prin care solicitau indemnizaţii lunare pentru perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, utilizând contractele de cesiune drepturi de autor încheiate cu societatea comercială a bărbatului menţionat iniţial, declarând că le-ar fi fost întreruptă activitatea de artist, ca urmare a pandemiei COVID-19, deşi aceştia fie nu aveau calitatea de artist, fie nu îndeplineau condiţiile pentru obţinerea indemnizaţiei”, au mai transmis poliţişti.  

Potrivit acestora, la finalizarea percheziţiilor, au fost depistate şi conduse la sediu, pentru audieri, 63 de persoane. 

Prejudiciul estimat este de peste 700.000 de lei.  

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime. 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI