Anunțul ministrului Alexandru Rafila despre noi restricții! Ce se va întâmpla din toamnă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că numărul persoanelor infectate cu SARS CoV-2 a crescut cu 80%, potrivit ultimei raportări. Acesta a vorbit și despre eventuale restricții care ar putea fi aplicate în România în contextul unui nou val.

”Sigur că există o cauză (pentru această creștere, n.red.) ea este generată de faptul că în momentul de față, în Europa circulă o subvariantă Omicron cu un grad mare de transmisibilitate şi, mai mult, protecția oferită de vaccin sau chiar trecerea prin boală nu mai este eficientă și am înregistrat un număr apreciabil de cazuri de reinfecție în ultimele 90 de zile.

Din cele 7.700 de cazuri raportate ieri, circa 1.300 erau cazuri care mai trecuseră o dată prin boală în ultimele 90 de zile, deci este clar că imunitatea este de slabă calitate în fața acestei variante, care, din fericire, produce îmbolnăviri care nu sunt foarte grave. Aţi remarcat şi dumneavoastră un număr relativ mic de persoane internate în secţiile de terapie intensivă, un număr mic de decese şi sperăm ca lucrurile să nu evolueze îngrijorător din acest punct de vedere”, a declarat Alexandru Rafila.

Numărul de cazuri va crește în perioada următoare

Potrivit ministrului, în perioada următoare ”va continua această creștere timp de câteva săptămâni, este un fenomen normal, un val epidemic durează circa 8 – 10 săptămâni, așa că noi suntem în săptămâna 4, o să mai avem o creștere până undeva în jurul jumătății lunii august sau începutul lunii septembrie. Important este să reușim să oferim servicii medicale oamenilor din România în asistență medicală prespitalicească, astfel încât ei să poată să aibă acces rapid la diagnostic, evaluare şi tratament, bineînțeles, recomandările legate de izolarea la domiciliu sau, după caz, sperăm să fie cât mai puține cazuri în spital pentru cei care prezintă o simptomatologie accentuată sau comorbidităţi”. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI