Scandal între Brad Pitt și Angelina Jolie. Actorul o acuză pe fosta sa soție de „intenţii răuvoitoare”

Brad Pitt o dă în judecată Angelina Jolie. Actorul a acuzat-o pe fosta sa soţie  că a avut „intenţii răuvoitoare” atunci când a vândut unui oligarh rus partea sa din domeniul lor viticol din sudul Franţei, ştiind că actorul este foarte ataşat de acesta.

Aceste acuzaţii sunt formulate de Brad Pitt în noi documente judiciare din plângerea pe care starul a depus-o la un tribunal din Los Angeles la începutul anului. 

Fostul cuplu de la Hollywood s-a asociat în 2011 unei familii de viticultori francezi pentru a produce „Miraval Côtes de Provence”, după numele castelului lor din Val, foarte aproape de Correns în Var (sud-estul Franţei). Domeniul de 500 de hectare, între care 50 de hectare de viţă-de-vie, a fost achiziţionat în 2008. 

Angelina Jolie şi Brad Pitt s-au căsătorit acolo în 2014, după mai mulţi ani împreună, înainte de a iniţia procedura de divorţ în 2016, care de atunci a constat în lungi bătălii legale, în special pentru custodia celor şase copii ai lor.

În februarie anul trecut, Brad Pitt depusese o plângere împotriva Angelinei Jolie pentru că aceasta şi-a vândut acţiunile în octombrie 2021, când cele două vedete „au convenit să nu vândă niciodată (…) fără acordul uneia sau celeilalte”. El a mai acuzat-o că a încetat „cu mult timp în urmă” să mai contribuie financiar la această afacere atunci când a efectuat această tranzacţie.

Într-o versiune actualizată a plângerii consultată de AFP, avocaţii actorului asigură că „Jolie a avut intenţii răuvoitoare împotriva lui Pitt” făcând această vânzare.

Aceştia îl acuză şi pe Iuri Shefler, un magnat rus care deţine brandul de băuturi spirtoase care a cumpărat acţiunile Angelinei Jolie la moşia Miraval, că are „asocieri şi intenţii dăunătoare”. Acesta din urmă ar menţine „relaţii personale şi profesionale cu indivizi care fac parte din cercul intim al lui Vladimir Putin”, preşedintele rus. Iuri Shefler este însă un critic de mult timp al regimului lui Vladimir Putin şi s-a confruntat în justiţie în 2002 cu statul rus.

În martie, în urma invaziei Ucrainei de trupele ruse, Iuri Shelfer a declarat că a fost „exilat din Rusia” de atunci şi că îşi redenumeşte celebra marcă de vodcă „solidaritate cu Ucraina”.

Avocaţii lui Brad Pitt consideră că acest lucru nu împiedică acest brand, „Stoli”, să fie „sinonim cu Rusia” pentru publicul larg şi ca atare să constituie un „risc internaţional major” pentru comercializarea vinurilor de la Miraval. Plângerea îl citează şi pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman ca făcând parte din „reţeaua cu reputaţie sinitră” a lui Iuri Shelfer.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI