Pregătiri pentru sezonul turistic: Țara care renunță definitiv la masca de protecție

Grecia se pregătește intens pentru deschiderea sezonului turistic și suspendă, de miercuri, purtarea obligatorie a măşti de protecţie în spaţiile închise, relatează AFP.

Masca de protecție va trebui purtată în continuare în spitale și în mijloacele de transport în comun, precum metrou, tramvai și autobuz.  În şcoli, elevii sunt obligaţi să poarte mască doar la examenele de la sfârşitul anului.

Autoritățile recomandă purtarea măştii atunci când este aglomerat.

Ministrul grec al Sănătăţii Thanos Plevris anunţa, la jumătatea lui mai, suspendarea măsurilor de luptă împotriva pandemiei covid-19, în vederea unei deschideri a sectorului turistic, dar mai ales din cauza ”datelor epidemiologice şi recomandărilor experţilor”. El anunţă că toate măsurile de luptă împotriva pandemiei urmează să fie reexaminate la 1 septembrie, după sezonul estival.

Marţi, Grecia a înregstrat 5.080 de îmbolnăviri, iar bilanţul total, de la începutul pandemiei, în februarie 2020, a crescut la 3.453.229. Grecia, o ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 29.800 de morţi din cauza covid-19.

Atena a început, încă din februarie, să relaxeze dispozitivul anticovid, suspendând testarea de depistare obligatorie a călătorilor din străinătate, care deţin un certificat de vaccinare european.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI