Marcel Ciolacu: Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm şi să le prezentăm până la 1 iunie/ Ce spune liderul PSD despre mărirea taxelor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şanse luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe noile măsuri, a mai spus el.

Liderul PSD a precizat că a avut şi în cursul dimineţii o discuţie cu premierul pe această temă. Despre majorarea de taxe, Ciolacu a spus că există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că vor mări taxele. 

Despre scheme de compensare pentru pensii şi salarii, despre care a vorbit preşedintele Klauas Iohannis, Marcel Ciolacu a arătat că ”avem un pachet, Sprijin pentru România în implementare şi căutăm să venim cu noi măsuri în perioada următoare”.

Liderul PSD a precizat că se analizează toate cifrele în interiorul Guvernului şi ulterior va fi o decizie politică, pe care o va anunţa împreună cu premierul.

”Este nevoie să venim cu anumite măsuri”, a spus el.

Despre majorarea inflaţiei, preşedintele PSD a spus că ”este influenţată în continuare de preţurile la energie, pentru că nu au reuşit toate companiile să închidă compensările”.

”E posibil ca dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă”, a afirmat Marcel Ciolacu, precizând că urmează să facă faţă inflaţiei din zona euro.

”Este record ( de inflaţie, nr) în toată Europa. Gândiţi-vă dacă nu s-ar fi luat aceste măsujri unde s-ar fi ajuns”, a mai spus el.

”Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm şi să le prezentăm până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şanse luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe noile măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 iunie. Român la părarea că, cel puţin în privinţa preţurilor la energie. Ar fi trebuit să vină cu o reglementare, şi ar fi avut efecte imediate”, a explicat Ciolacu, precizând că această compensare a creat un decalaj, până se vă efectele.

Marcel Ciolacu a mai spus că a avut o discuţie prelungită pe această temă cu premierul, în această dimineaţă. 

”Trebuie făcută o analiză foarte clară, până la 1 iunie”, a precizat el. 

Despre introducerea de noi taxe şi impozite, Ciolacu a afirmat că ”s-a îmbunătăţit colectarea” iar noul şef al ANAF a dat o perspectivă bună în acest sens. 

”Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a spus Ciolacu,

Liderul PSD a mai spus că susţine în continuare impozitul progresiv,  adăugând că se vor face deductibilităţile necesare. 

”În momentul în care introduci impozitul progresiv, vă dau un exemplu, numai în zona de sănătate, este asigurarea de sănătate, asigurările pe viaţă, să fie deductibile, astfel încât să nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurările de sănătate, de viaţă, avem o sumă care se duce la Pilonul III. Mai mult, avem şi o economie datorită acestor asigurări, la Casa de Asigurări, la bugetul de stat, către serviciile private de sănătate”, a mai arătat Ciolacu, adăugând că ”ori întrăm într-o logică aşa cum e în toată lumea, în toate statele dezvoltate, ori încercăm să ne minţim în continuare, cu această cotă unică care nu mai este unică de fapt”. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI