Zelenski: Ucraina face progrese în eforturile de obţinere a unor garanţii de securitate

Volodimir Zelenski susține că se înregistrează progrese în eforturile Ucrainei de a-şi asigura garanţii de securitate internaţională.

„Negociem cu principalele naţiuni ale lumii pentru a oferi Ucrainei încredere în securitate pentru deceniile următoare”, a transmis preşedintele ucrainean în discursul său video zilnic.

Garanţiile de securitate internaţională s-au numărat printre subiectele discutate la reuniunea G7 de duminică la care Ucraina a participat pentru prima dată, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Este prima dată în istoria statului nostru când este posibil să se stabilească astfel de garanţii. Nu ceva într-un memorandum, nu vreo dorinţă declarativă pentru un anumit curs, ci garanţii specifice”, a spus preşedintele ucrainean.

Acestea ar fi „nu numai semnificative din punct de vedere juridic, ci şi enunţate astfel încât să fie clar: ce anume, cine exact şi cum exact ne garantează”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Una din cererile Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor armate este un angajament clar al Ucrainei faţă de neutralitatea sa politică, pentru care Kievul caută garanţii puternice de securitate internaţională.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI