Carlos Alcaraz s-a retras de la turneul de la Roma

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz, locul 6 ATP, s-a retras de la turneul de masters series de la Roma, pentru a se odihni în vederea celui de-al doilea grand slam anului, French Open (23 mai – 5 iunie).

„Cu glezna mea şi pentru că vreau să pot lupta pentru a câştiga un Grand Slam, este mai bine să mă odihnesc, să am grijă de gleznă, de picior, să fiu la Paris la sută la sută”, a declarat jucătorul de 19 ani.

Alcaraz şi-a luxat glezna dreaptă, vineri, în timpul meciului câştigat în sferturile de finală ale Madrid Open împotriva lui Rafael Nadal. El nu a părut să sufere în următoarele două meciuri, care l-au dus la titlul din capitala Spaniei, cele jucate împotriva lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial, în semifinalele de sâmbătă, şi apoi împotriva lui Alexander Zverev, numărul 3 mondial şi campionul în exerciţiu, în finala de duminică.

Spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, locul 9 ATP şi cap de serie numărul 7, a devenit, duminică, cel mai tânăr câştigător al turneului de categorie Masters 1.000 de la Madrid, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 6-3, 6-1, în 62 de minute, pe germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 2.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI